Ajax naar achtste finales KNVB-beker

Met speels gemak heeft Ajax woensdag de achtste finales van de KNVB-beker bereikt. Ook de tweede keus van de nummer twee van de eredivisie was veel te sterk voor Kozakken Boys, de nummer zeven van de tweede divisie (6-1).

Ruim 6000 toeschouwers waren naar sportpark De Zwaaier gekomen om het 'Wonder van Werkendam' misschien wel te aanschouwen. Kozakken Boys maakte het echter lang niet zo spannend als in 2007, toen Ajax pas in de verlenging het verschil maakte (2-1). Het krachtsverschil tussen beide ploegen was enorm, zelfs nu trainer Peter Bosz voor elf andere basisspelers dan afgelopen zondag tegen Feyenoord had gekozen.

Drie talenten sprongen eruit bij Ajax. Abdelhak Nouri, Donny van de Beek en Václav Cerny lieten ook in het eerste elftal zien dat zij elkaar uitstekend weten te vinden. Nouri verdeelde met speels gemak het spel, met Van de Beek aan zijn zijde. De snelle Cerny was een plaag voor de defensie van de nummer zeven van de tweede divisie. De Tsjech leverde de assist op de 1-0 en 2-0 van Mateo Cassierra en Anwar El Ghazi en zorgde zelf voor 3-0. Cassierra bepaalde met zijn tweede treffer de ruststand van 4-0.

Na rust debuteerde Pelle Clement in de hoofmacht, als vervanger van El Ghazi. Net als Nouri en Matthijs de Ligt in de eerste ronde van de KNVB-beker tegen Willem II (5-0) vierde hij zijn debuut met een treffer (5-0). Met nog 39 minuten op de klok dreigde een nederlaag met misschien wel dubbele cijfers voor Kozakken Boys. Ajax deed het echter iets rustiger aan. Dat stelde Raily Ignacio in staat de nederlaag wat draaglijker te maken voor de thuisploeg (5-1). Het slotakkoord was echter weer voor Clement (6-1). Even voor het laatste doelpunt mocht ook Carel Eiting debuteren voor het eerste elftal van de profclub.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.