Ajax weet pas kort voor het duel met Midtjylland wie mogen spelen

Ajax weet pas kort voor het duel met Midtjylland wie mogen spelen ANP

Ajax vervolgt de groepsfase van de Champions League met een uitwedstrijd tegen FC Midtjylland, aanvang 21.00 uur Trainer Erik ten Hag krijgt pas kort voor het derde duel in de poule duidelijkheid over welke spelers hij mag opstellen tegen de Deense kampioen.

Ajax arriveerde maandag zonder Dusan Tadic, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, doelman André Onana en de reservekeepers Maarten Stekelenburg en Dominik Kotarski in Denemarken. Een aantal van hen zijn zo goed als zeker al eerder besmet geweest met het coronavirus. Ze testen daarom nog vaak positief omdat er een restwaarde van het virus in hun bloed zit .

In Nederland en veel andere Europese landen krijgen ze dan dispensatie om te spelen. Denemarken hanteert strengere regels en laat pas mensen toe als ze een negatieve coronatest kunnen overleggen.

Trainer Erik ten Hag heeft goede hoop dat Ajax alsnog toestemming krijgt om enkele spelers naar Denemarken te laten komen. Dusan Tadic, André Onana en Ryan Gravenberch zijn volgens onbevestigde berichten maandagavond alsnog richting hun ploeggenoten in Herning gereisd omdat ze bij een hertest al negatief bleken. Zij zijn pas inzetbaar als ze ook toestemming krijgen om voor hun ploeg uit te komen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu