Ajax wil ook Colombiaanse verdediger

Ajax wil een tweede Colombiaan aan de selectie toevoegen. Centrale verdediger Davinson Sánchez is naar Amsterdam gekomen om over een meejarige verbintenis te onderhandelen.

Ajax wil de transfer snel afronden zodat Sánchez terug kan naar Zuid-Amerika waar hij met zijn club Atlético Nacional nog op de Copa Libertadores moet uitkomen. De verdediger, die eerder deze maand zijn twintigste verjaardag vierde, trok eerder dit seizoen de aandacht van FC Barcelona. De kampioen van Spanje wilde hem eerst in het tweede elftal laten uitkomen. Ook FC Basel had interesse in de 1,87 meter lange verdediger.

Ajax bereikte afgelopen vrijdag al overeenstemming met de Colombiaanse spits Mateo Cassierra over een contract van vijf jaar. Hij was de eerste aankoop voor het nieuwe seizoen. Ajax wil nog een spits aantrekken als Arek Milik vertrekt. Klaas-Jan Huntelaar is favoriet om die vacature in te vullen. Daarnaast is de nummer twee van het afgelopen seizoen nog op zoek naar en buitenspeler, na het vertrek van Viktor Fischer naar Middlesbrough.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.