Alcides op karakter naar winst

Voor de wedstrijd Alcides-Schildwolde. Foto: Wim Hegen

De voetballers van Alcides pakten een moeizame zege op laagvlieger Silvolde: 2-0. Lange tijd hadden de Meppelers flinke problemen om de energieke tegenstander op de knieën te krijgen. Uiteindelijk trokken de geelzwarten de zege op karakter naar zich toe.

Twee puntgave treffers in de tweede helft bezorgden de ploeg van trainer Wilko Niemer drie punten. ,,Gaaf dat we dit soort wedstrijden ook in ons voorbeeld kunnen beslissen’’, meldde een opgetogen Alcides-trainer te midden van zijn spelers buiten de kleedkamer.

Hachelijke momenten

Silvolde viel veelvuldig aan, maar creëerde naast wat hachelijke momenten uit corners niet echt veel echte kansen voor het doel van de prima keepende Pieter IJzerman. Frank Fokke, die begon als voorstopper, maar na het uitvallen van spits Björn Rellum, zijn positie innam, was attent bij een corner.

Ryan Luyckx schoot de bal met een fraaie curve richting de tweede paal waar Fokke simpel binnen knikte: 1-0.
Ruim tien minuten later gaf middenvelder Danni Lohman de bal aan de vrijstaande Jermain Wobbes.

Op zoek naar beter

Na een halve draai mikte Wobbes de bal keurig in de verre hoek: 2-0. De gasten bleven op zoek naar beter, maar net als in het voorgaande deel duldden de Alcides-verdedigers onder aanvoering van de ijzersterke IJzerman in de slotfase geen tegentreffer.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu