Allardyce tekent voor anderhalf jaar

Sam Allardyce heeft bij Everton een contract als manager voor anderhalf jaar ondertekend. Dat werd donderdag door de club uit de Engelse Premier League naar buiten gebracht. Hij is de opvolger van de ontslagen Ronald Koeman. Een dag eerder was al duidelijk dat Allardyce in dienst zou treden bij de club uit Liverpool, waar de afgelopen weken jeugdtrainer David Unsworth de honneurs waarnam.

Allardyce (63) was in 2016 één interland bondscoach van Engeland. Hij werd al snel weggestuurd, na in opspraak te zijn geraakt door dubieuze uitspraken in een interview door undercoverjournalisten. Daarin verklaarde hij zich onder meer bereid voor 400.000 pond uit te leggen hoe de transferregels van de Engelse voetbalbond konden worden omzeild.

Allardyce behoedde afgelopen seizoen Crystal Palace nog voor degradatie, maar hield het daarna voor gezien bij de Londense club, die vervolgens Frank de Boer aanstelde. Ook die Nederlander werd dit seizoen ontslagen. Allardyce keek woensdag vanaf de tribune toe hoe zijn nieuwe club West Ham United met 4-0 versloeg, vooral dankzij drie doelpunten van Wayne Rooney. Everton klom naar de dertiende plaats.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.