Alsnog flinke schorsing Nigel de Jong

Nigel de Jong heeft alsnog een flinke schorsing gekregen. De middenvelder moet de komende drie wedstrijden van Los Angeles Galaxy missen vanwege zijn harde overtreding zondag in de Amerikaanse competitiewedstrijd tegen Portland Timbers op Darlington Nagbe. De Jong kwam weg met een gele kaart.

Hoewel de scheidsrechter de overtreding van de 31-jarige Amsterdammer had beoordeeld, besloot de tuchtcommissie van de Major League Soccer toch in te grijpen. Volgens de tuchtcommissie was de spijkerharde trap op het onderbeen van Nagbe ,,schandelijk en roekeloos'' en ,,een duidelijke en ondubbelzinnige'' rode kaart waard. De 81-voudig international van Oranje is daarom alsnog voor drie wedstrijden geschorst.

Nagbe moest zich laten vervangen, al bleek de schade mee te vallen. De Jong, die al vaker in opspraak kwam vanwege harde overtredingen, kreeg een stortvloed van kritiek over zich heen. Trainer Bruce Arena van LA Galaxy nam het voor zijn aanvoerder op. ,,Nigel heeft een reputatie die hem achtervolgt, maar ik vind alle ophef hysterisch.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.