Amazone Voets pakt goud op Paralympics

Dressuuramazone Sanne Voets heeft de Nederlandse paralympische ploeg vrijdag de elfde gouden medaille bezorgd. Zij eindigde op de rug van Demantur als eerste bij de kür op muziek in grade III. Het is de eerste gouden medaille voor de Nederlandse paardensporters in Rio de Janeiro.

Voets kwam tot een score van 73,850 procent en liet daarmee de Noorse Ann Cathrin Lubbe nipt achter zich. Die kwam met Donatello net tekort: 73,800. Louise Etzner Jakobssen uit Zweden was met een score van 73,650 procent goed voor een derde plaats.

,,Tijdens de proef heb ik niks om me heen gezien'', zei Voets. ,,Ik zat met mijn paard Demantur in een bubbel, het was geweldig. Ik vond de scores wat laag, maar dat maakt uiteindelijk niet uit. Het gaat om op welke plaats je aan het einde staat.'' Ook Frank Hosmar veroverde een medaille. De ruiter pakte met Alphaville brons bij de kür op muziek.

Voor de rolstoelbasketbalsters was er eveneens brons. Zij klopten Groot-Brittannië in de 'kleine finale' met ruim verschil: 76-34. Bocciaspeler Daniel Perez greep naast de paralympische titel. Hij kwam in de finale van de klasse BC1 tekort tegen de Brit David Smith (5-0) en moest zich tevreden stellen met zilver.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.