Amsterdam naar finale Euro Hockey League

De finale van de Euro Hockey League wordt zondag een Nederlands onderonsje tussen Amsterdam en Kampong. Nadat Amsterdam zaterdag in de halve eindstrijd met 4-2 had afgerekend met de Duitse club Harvestehuder THC, was Kampong in de andere halve finale veel te sterk voor Atlètic Terrassa: 5-1.

Amsterdam begon voortvarend aan de halve finale tegen Harvestehuder, dat in de kwartfinale titelverdediger Oranje Zwart nog had uitgeschakeld. Mirco Pruyser bracht de Nederlanders al na negen minuten op voorsprong. Uit een strafcorner scoorde Justin Reid-Ross de tweede Amsterdamse treffer en een schot van Valentin Verga zeilde binnen maar werd op de doellijn nog aangetikt door Robert Tigges en dus kreeg hij de derde treffer toegekend.

De Duitse verdediger Felix Mathes was kort voor rust belangrijk voor zijn ploeg. Met een omstreden doelpunt bracht hij Harvestehuder terug in de wedstrijd. De spanning was snel na rust helemaal terug na een fraaie uithaal van Finn Köhler. Amsterdam liet zich niet van de wijs brengen en gaf de voorsprong niet meer weg.

Slotoffensief

Pruyser wist nogmaals te scoren, na de derde strafcorner voor zijn ploeg. Het slotoffensief van de Duitsers, zonder doelman en met een extra veldspeler tegen tien man van Amsterdam, leverde geen geldige score meer op. Vraagteken voor de finale bij Amsterdam is Verga die zich in de slotfase van het duel verstapte, naar zijn hamstring greep en de wedstrijd niet uitspeelde.

Kampong kwam nog sneller op voorsprong tegen de Spanjaarden van Terrassa. Martijn Havenga schoot raak na vier minuten voor de ploeg uit Utrecht maar een minuut later was de stand alweer gelijk door een goal van Dani Malgosa Gasol. Quirijn Caspers en Björn Kellerman herstelden nog voor rust de verhoudingen. In de tweede helft maakten Philip Meulenbroek en Robbert Kemperman aan alle Spaanse illusies een einde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.