Amsterdam wil Ajax zondag huldigen

Ajax wordt zondag gehuldigd als de club voor de 34e keer landskampioen wordt. Dat gebeurt dan in het ArenAPark, naast het stadion van de vereniging.

Het voorprogramma van de huldiging start na de laatste wedstrijd van Ajax bij De Graafschap, rond een uurtje of 16.15 uur. De spelers worden rond half acht in Amsterdam verwacht.

De gemeente houdt er rekening mee dat veel supporters de wedstrijd 's middags in de stad komen kijken. Het is echter niet toegestaan grote tv-schermen buiten op te hangen of naar buiten te richten, zei een woordvoerder van burgemeester Eberhard van der Laan. ,,Het wordt wat dat betreft eigenlijk een voetbalmiddag als alle anderen.'' Later deze week wordt meer bekendgemaakt over het eventuele programma bij de huldiging.

Museumplein

Ajax wordt voor de vijfde keer in zes jaar kampioen als De Graafschap in Doetinchem wordt verslagen en PSV er niet in slaagt in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle een verschil van zes doelpunten goed te maken. Ajax werd bij de laatste kampioenschappen ook naast de ArenA gehuldigd.

In 2011 vierde de club voor het laatst feest op het Museumplein in de hoofdstad. Aan het einde van die huldiging vonden er relletjes plaats en werden er vernielingen aangericht.

Het is nog niet bekend wat de gemeente Eindhoven gaat doen als PSV de titel pakt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.