Analist Jan van Dijk: ‘Ik vond Reis opvallend goed spelen. Prima kereltje’ (+video)

Nabeschouwing Roda JC - FC Groningen

Analist Jan van Dijk zag FC Groningen gelijkspelen in het uitduel met Roda JC. De oud-trainer van de noorderlingen vond dat de FC na de rode kaart de wedstrijd naar zich toe had moeten trekken.

Groningen hanteerde volgens Van Dijk een te laag baltempo. ,,Op een gegeven moment hield Groningen het wel goed breed, maar Idrissi was niet in staat om zijn man voorbij te komen’’, zei de analist na afloop. ,,Ze hadden de bal sneller rond moeten laten gaan, dan hadden ze misschien wat meer kansen gehad.’’

Veegpauze

In de openingsfase hadden de noorderlingen moeite met de winterse omstandigheden, maar nadat de sneeuw van het veld was gehaald zag Van Dijk een sterker Groningen. ,,Ik vind dat Groningen na de veegpauze de betere ploeg was. Ze hadden moeten winnen’’, aldus de trainer.

Misser

Memisevic maakte volgens Van Dijk een cruciale misser. ,,Hij is verantwoordelijk voor deze uitslag, die brengt zijn ploeg in de problemen met een afschuwelijke fout.’’ De analist was wel te spreken over de prestaties van Ludovit Reis. ,,Ik vond Reis opvallend goed spelen. Prima kereltje’’, zei Van Dijk over het jeugdige talent. Spits Tom van Weert, die twee keer trefzeker was, kreeg een 7 als rapportcijfer van Van Dijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.