Andersen schiet Willem II voorbij Almere City

Willem II mag met aartsrivaal NAC Breda uitmaken wie er volgend seizoen in de eredivisie speelt. De Tilburgers schakelden maandag Almere City uit in de tweede ronde van de play-offs om promotie en degradatie: 5-2. Lucas Andersen schoot er drie in tegen Almere, dat het eerste duel al met 1-0 had verloren.

De Deen zette de Tilburgers al in de vierde minuut op voorsprong, al had hij geluk dat doelman Agil Etemadi zijn poging door de handen liet glippen. Ondanks die tegenslag was Almere niet van de wijs. Ricardo Kip was na 13 minuten dicht bij de gelijkmaker, maar de bedrijvige middenvelder schoot de bal op de paal. Dik tien minuten later had zijn ploeggenoot Pablo Rosario eveneens pech. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald door Rochdi Achenteh.

Willem II profiteerde in de 54e minuut van al die Almeerse missers. Aanvoerder Jordens Peters kopte de 2-0 binnen. Almere gaf echter niet op en bleef vol op treffers jagen. Tim Receveur was met een kopbal op de lat al dicht bij de 2-1, maar het was Kip die een minuut later wel doel trof. De middenvelder schoot raak uit een vrije trap.

De gasten uit Flevoland kregen echter geen kans op een fraaie comeback, want een minuut later lag de 3-1 er al in. Achenteh zette voor vanaf de linkerkant en Erik Falkenburg kopte raak. Rosario raakte namens Almere nog maar eens de lat, waarna Andersen het duel besliste. Hij schoot in twee minuten tijd twee keer raak. Pelle van Amersfoort bepaalde de eindstand op 5-2.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.