Andrea Deelstra krijgt herkansing in marathon van Tokio

Andrea Deelstra tijdens haar eerste olympische marathon in 2016. Foto Olaf Kraak

Andrea Deelstra mag starten in de marathon van Tokio, op 1 maart. De atlete moet zich daar zien te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2020.

Deelstra had zich twee maanden geleden willen plaatsen voor de olympische marathon, maar haar poging in Berlijn slaagde niet. Erger: de 34-jarige atlete (lid van AV Heerenveen) raakte in de Duitse hoofdstad geblesseerd. Ze had enige tijd geen controle over haar linkerbeen.

Training

Inmiddels heeft ze de training kunnen hervatten, ,,en nu gaat mijn wens in vervulling. Mijn agentschap Volare Sports heeft voor mij een startplaats in het eliteveld van Tokio weten te bemachtigen. Ze hadden negen atleten aangemeld en ik ben als enige toegelaten.’’

De in Niebert geboren Deelstra (in 2016 zestigste op de olympische marathon in Rio de Janeiro) moet nu fit zien te worden. ,,Maar ik hoef me niet te overhaasten’’, zegt ze. ,,We zijn echt al een heel eind op weg om mij weer 100 procent belastbaar te maken. Ervaring heeft geleerd dat ik goed kan revalideren en sterker terug kan komen. De tijd is kort, maar zeker niet te kort.’’

Hoogtestage

In aanloop naar Tokio wil Deelstra zich testen in de Sylvestercross te Soest op 31 december en in de halve marathon van Egmond, op 12 januari. Daarna gaat ze voor een hoogtestage van ruim drie weken naar Namibië.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu