Antidopingwet moet schorsing Kenia voorkomen

De invoering van een antidopingwet is een van de maatregelen die moeten voorkomen dat Keniase sporters worden uitgesloten van deelname aan de Olympische Spelen. Sportminister Hassan Wario meldde woensdag dat achter de schermen hard wordt gewerkt aan een dergelijke wet, die maandag aan het parlement wordt voorgelegd.

Het wereldantidopingbureau WADA heeft een eisenpakket op tafel gelegd waaraan de Keniase sport moet voldoen om een ban te voorkomen. Daar hoort ook de uitvoering bij van een achterstallige betaling van twee miljoen euro van de regering aan het Keniase antidopingbureau ADAK.

,,Het parlement zal begrip hebben voor het belang van de invoering van deze wet'', sprak Wario hoopvol. Als gevolg van het grote dopingschandaal in de atletiek werden eerder deze week enkele bestuurders van de Keniase atletiekbond geschorst door de overkoepelende wereldbond IAAF. Eén van hen is sowieso al verboden komende zomer naar Rio af te reizen. Atleten mogen voorlopig nog hopen dat ze de Spelen wel kunnen meemaken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.