Appingedam naar winst in kaartenfestival

In de finaleronde om promotie naar de tweede klasse versloeg Appingedam het bezoekende De Weide nipt met 1-0. Er werden maar liefst elf gele kaarten getrokken in het kaartenfestival en beide ploegen eindigden het duel met tien spelers.

De Damsters gingen in eigen huis prima van start, want al na vijf minuten werd Appingedam-topscorer Jivan Vroom in het strafschopgebied onderuit gehaald door Jelmer Wierenga. De strafschop werd feilloos benut door routinier Anthon Hoorndijk: 1-0. De Weide begon slap aan de wedstrijd, maar na zo’n tien minuten nam de ploeg uit Hoogeveen de regie over. Appingedam zocht het na de openingstreffer te veel in de lange bal op de spitsen Vroom en Swendly Martina, maar ofwel de eindpass was onzuiver ofwel de vlag ging omhoog voor buitenspel. Grote kansen kreeg de thuisploeg dan ook niet meer. Dat kon echter niet worden gezegd van de bezoekers.

Harmen Otten liet twee prima mogelijkheden onbenut en na zo’n half uur spelen kreeg De Weide de grootste kans op de gelijkmaker. Denis Ibraimi maakte hands in het eigen strafschopgebied en Jelmer Wierenga mocht van elf meter zijn eerdere fout goedmaken. De inzet van de onfortuinlijke Wierenga werd echter door Appingedam-goalie Jelmer Kiewiet tegen de paal gewerkt en ook de terugspringende bal was een prooi voor de alerte doelman.

Was de eerste helft voetballend misschien niet groots, het tweede bedrijf werd er amper meer gevoetbald. De onderlinge irritaties stapelden zich op en het spel lag voortdurend stil door de vele overtredingen. Scheidsrechter Berends trok daarbij de ene na de andere gele kaart en het wachten was dan ook op de eerste veldverwijzing.

Die kwam er twintig minuten voor tijd voor dé pechvogel van de middag: Jelmer Wierenga. De middenvelder ontving voor een enigszins onbeholpen schouderduw de gele kaart en zijn daaropvolgende commentaar leverde direct een tweede prent op. De Weide moest verder met tien man, maar afgezien van een goede kans voor Denis Ibraimi, die bij een uitval op de goed uitgekomen De Weide-doelman Bas Blanken strandde, kon Appingedam niet profiteren.
De Weide kreeg via Jermo Verbeek nog een paar aardige kansen, maar ook de invaller kreeg de gelijkmaker niet op het scorebord.

In de slotfase moest ook Appingedam-verdediger Tim de Groot er met zijn tweede gele kaart af. Het wordt door de vele schorsingen voor beide trainers ongetwijfeld nog puzzelen om een opstelling te produceren voor het beslissende duel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.