Arbiter Kuipers leidt Frankrijk - IJsland

Het laatste duel in de kwartfinales van het EK voetbal tussen Frankrijk en IJsland staat zondag in Stade de France in Saint-Denis onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers. Dat maakte de UEFA vrijdag bekend. Het duel begint om 21.00 uur.

Kuipers wordt zondag bijgestaan door zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra. Vijfde en zesde official zijn Pol van Boekel en Richard Liesveld.

Voor Kuipers is dit zijn 112e internationale aanstelling als scheidsrechter en zijn vijfde EK-wedstrijd. Eerder dit toernooi kwam het arbitrageteam van Kuipers in actie bij de wedstrijden Duitsland - Polen en Kroatië - Spanje. De supermarkteigenaar uit Oldenzaal fungeerde tevens als vierde man bij de duels Frankrijk - Roemenië en Duitsland - Slowakije.

Na zijn tweede optreden als arbiter in de groepswedstrijd Kroatië - Spanje kreeg Kuipers enige kritiek te verduren. Scheidsrechtersbaas Pierluigi Collina van de UEFA gaf hem in het openbaar een standje. De Nederlandse arbiter verzuimde een gemiste strafschop van Spanje opnieuw te laten nemen, hoewel de Kroatische doelman Danijel Subasic op het moment dat hij de bal keerde ruim een meter voor zijn lijn stond. ,,Dat is een fout, maar die gebeuren helaas", zei de Italiaanse oud-scheidsrechter onomwonden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.