Arends en Piek klaar in gemengd dubbel

Badmintonners Jacco Arends en Selena Piek zijn in de tweede ronde van het gemengd dubbel uitgeschakeld op de WK in de Chinese stad Nanjing. Het Nederlandse koppel boog voor het als zevende geplaatste Maleisische duo Soon Huat Goh en Shevon Jemie Lai. Na ruim een half uur spelen was de stand 21-13 21-17 in het voordeel van de Maleisiërs.

Arends en Piek wonnen in de eerste ronde nog overtuigend van het Amerikaanse koppel Mathew Fogarty en Isabel Zhong. Piek bereikte later op dinsdag in het vrouwendubbel met Cheryl Seinen wel de volgende ronde. Dat gebeurde ten koste van de Indonesische vrouwen Agatha Imanuela en Siti Fadia Silva Ramadhanti: 23-21 21-18.

Ook Debora Jille en Imke van der Aar drongen in het vrouwendubbelspel door tot de tweede ronde. De Nederlandse vrouwen rekenden in hun openingspartij af met Meghana Jakkampudi en Poorvisha Ram uit India: 21-15 19-21 21-18. Jille en Van der Aar stuiten nu op het als achtste geplaatste Indonesische duo Della Destiara Haris en Rizki Amelia Pradipta. Piek en Seinen spelen tegen het als vierde geplaatste Japanse duo Shiho Tanaka/Koharu Yonemoto.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.