Arends en Piek moeizaam verder op EK

Jacco Arends en Selena Piek zijn doorgedrongen tot de kwartfinales van het gemengddubbelspel op het EK badminton in het Franse La Roche-Sur-Yon. In drie games worstelden ze zich langs het Franse koppel Gaetan Mittelheisser en Audrey Fontaine: 17-21 21-18 21-19.

Elke game ging vrijwel gelijk op en het kwam telkens op een paar beslissende punten aan. De Nederlanders, die als derde zijn geplaatst in Frankrijk, verloren de eerste game toen hun tegenstanders op 17-17 vier punten op rij scoorden. In de twee games daarna waren Arends en Piek echter de beste in de slotfases, waardoor ze na net geen uur spelen als winnaars van de baan stapten.

,,Het Franse koppel speelde vanaf het begin erg goed. Daardoor begonnen we wat nerveus, maar we zijn blijven knokken om erin te blijven'', zei Piek achteraf. In de kwartfinales treffen ze opnieuw een Frans koppel: Bastian Kersaudy en Lea Palermo.

Succesvol

Later op de dag was Piek opnieuw succesvol; in het vrouwendubbelspel was ze samen met Eefje Muskens veel te sterk voor het Hongaarse koppel Agnes Korosi en Orsolya Varga. Alleen in de tweede set was er even een achterstand, maar die werd snel ongedaan gemaakt: 21-14 21-10. De Nederlandse vrouwen zijn als tweede geplaatst op het EK.

Ook het andere Nederlandse koppel in het vrouwendubbelspel stelde een plek in de kwartfinales veilig. Samantha Barning en Iris Tabeling wonnen ruim van Vytaute Fomkinaite en Gerda Voitechovskaja uit Litouwen. Na 19 minuten stond de eindstand al op het bord: 21-10 21-7.

Nick Fransman werd in de derde ronde van het mannenenkelspel uitgeschakeld. Titelfavoriet Jan Jorgensen uit Denemarken was met 21-10 21-12 te sterk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.