Arjen Robben wil op de fiets naar de training bij FC Groningen, zoontjes gaan spelen bij Be Quick

Foto: ANP

Arjen Robben die straks op de fiets naar de training gaat. Hij lijkt op en top Groninger te worden. Bij de presentatie zondagmiddag zei de stervoetballer dat zijn zoontjes al aangemeld zijn bij de voetbalvereniging Be Quick. De terugkomst in het Noorden voelt als thuiskomen. En bang om te falen is hij niet: 'Om mijn carrière zit al een grote strik'.

De oud-Bedumer tekende bij de persconferentie voor een jaar. „Voor de toekomst", zei de 36-jarige Robben lachend. „We zijn nog jong."

De voetballer zei bij geen andere club zijn rentree te willen maken. „Ik kan in één woord omschrijven waarom ik dit doe: clubliefde." Hij wilde terug naar huis. En dat is voor hem FC Groningen.

Dat Robben terug zou keren naar de stad Groningen is al langer bekend. „We hebben een huis gebouwd hier en dat is bijna klaar", zegt Robben. En hoe gaat hij straks naar de trainingen, vroeg een van de journalisten in de zaal? Is dat net zoals lang geleden, op de fiets? „Dat stukje is prima te doen, dus het kan best zijn dat dat gaat gebeuren", zei Robben.

Binnen twee maanden denkt hij te kunnen verhuizen naar Groningen. Zijn zoontjes zijn al ingeschreven bij voetbalvereniging Be Quick.

loading

Thuiskomen

Robben zegt dat een van de belangrijkste drijfveren voor hem was om iets voor FC Groningen te willen betekenen. Op dit moment kan hij dat voetballend op zijn best, denkt hij.

Voor Robben voelt het als thuiskomen in de stad waar hij zijn carrière begon. „Gisterochtend zijn we uit München komen rijden. Een mooie en bijzondere stap om weer terug te komen. We werden heel lief en verrassend opgevangen door familie met een kleine barbecue."

Hoe fit is Robben?

Hij heeft nog wat stappen te zetten voor hij wedstrijdfit is. „Wat het gaat worden, dat kan niemand voorspellen. Misschien is het over een maand wel voorbij. Maar misschien is het pas over twee jaar voorbij", zegt Robben. ,,De sport- en voetballiefhebber in me bleef bezig. Ik voel me ontzettend fit, al heb ik nog een slag te slaan. Het gevoel voor de toekomst is goed.”

Hij zegt dat hij het toewerken naar belangrijke wedstrijden en toernooien miste. „Dat zijn de mooie dingen waar je het voor doet. Die eerste wedstrijd in dit stadion, daar kijk ik naar uit."

De nieuwe ster van FC Groningen speelde elf jaar bij Bayern München. Bij FC Groningen maakte hij de twee jaar nog niet vol. Toen vertrok hij naar PSV.

loading

Niet bang om te falen: mijn carrière heeft al een grote strik

Robben benadrukte niet bang zijn om te falen. „Natuurlijk kan het mislukken. Ja en? Moet ik het dan maar niet gaan doen? Nee, zo zie ik het niet. Misschien lukken dingen voetballend of fysiek gezien niet, maar ik heb niets te verliezen. Echt niet. Om mijn carrière zit al een grote strik."

Supporters: 'Tranen in mijn ogen door komst Robben'

Robben is vanzelfsprekend met veel gejuich onthaald door de fans. Voorzitter John de Jonge zegt in de video hieronder dat het nieuws zorgde voor tranen in zijn ogen.

loading

En de supporters, die hebben al een graffitikunstwerk gemaakt voor de nieuwe ster.

menu