Armitstead en Stam langer bij Boels-Dolmans

De Britse wereldkampioene Lizzie Armitstead blijft tot eind 2018 wielrennen in dienst van de succesvolle Nederlandse vrouwenploeg Boels-Dolmans. Ook de Nederlandse teammanager Danny Stam heeft zijn contract bij de formatie verlengd tot eind 2018.

Armitstead en Stam maken sinds 2013 deel uit van de ploeg. De Britse renster pakte vorig jaar de wereldtitel op de weg en de eindzege in de wereldbeker in 2014 en 2015. Dit voorjaar won ze al de Omloop Het Nieuwsblad, de Strade Bianche én de Ronde van Vlaanderen.

De Olympische Spelen in Rio zijn haar volgende doel. De Britse vindt het prettig om al ruim voor Rio te weten dat ze de komende twee seizoenen in een vertrouwde omgeving kan blijven fietsen. ,,De afgelopen jaren hebben we als groep een ontwikkeling doorgemaakt die ons op een heel hoog gezamenlijk niveau heeft gebracht. Als team koersen we altijd om te winnen en hebben we soms aan een blik of gebaar genoeg om te weten wat er te gebeuren staat. In deze omgeving heb ik mijn belangrijkste sportieve successen geboekt en zet ik mijn loopbaan graag verder voort.''

Hoofdsponsors

Ook Stam is gelukkig met de situatie. ,,Ik ben blij dat we deze lijn verder door kunnen trekken de komende seizoenen en ben heel benieuwd waar we nog toe in staat zullen zijn'', aldus de voormalig baanwielrenner.

In maart werd al bekend dat de hoofdsponsors Boels Rental en Dolmans Landscaping Group de internationale vrouwenwielerploeg ook in 2017 en 2018 blijven steunen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.