Arno van Solkema nieuwe trainer volleybalmannen Donitas

Trainer Arno van Solkema keert terug bij volleybalvereniging Donitas. In het verleden was de Fries al actief bij de vrouwen van de studentenclub, nu gaat de oefenmeester aan de slag bij de mannen in de topdivisie.

Sportsbar Donitas werd afgelopen seizoen overtuigend kampioen van de eerste divisie, met slechts één nederlaag. De trainingen werden weliswaar verzorgd door Willem de Wit, maar het coachen tijdens de wedstrijden namen de studenten voornamelijk zelf voor hun rekening.

Met het aantrekken van Van Solkema is dit voorbij. Het is aan de voormalig international om te zorgen dat het verblijf in de topdivisie deze keer langer duurt dan één seizoen, zoals de vorige keer. Dit wordt bepaald geen gemakkelijke opgave. Ook al omdat de belangrijkste aanvaller Geoffrey van Gent de overstap heeft gemaakt naar Abiant Lycurgus en de selectie nog lang niet op peil is.

Sporen verdiend op strand en in zaal

Na zijn spelerscarrière, die hem onder meer langs Animo, AMVJ en Maaseik in België voerde, is Van Solkema al jaren aan de slag in de volleybalwereld. Zowel in de zaal, als op het strand heeft de nieuwe man van Donitas de afgelopen twintig jaar zijn sporen verdiend.

Zo voerde zijn trainerscarrière hem in Nederland bijvoorbeeld langs de eredivisieteams van Almere, Zwolle en drie jaar geleden nog de vrouwen van Donitas. Waar hij er niet in slaagde de ploeg in de eredivisie te houden. Afgelopen seizoenen was Van Solkema actief in Zweden en bij Solingen Volleys in de Duitse Bundesliga.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.