Arsenal verslaat Norwich City

Danny Welbeck heeft Arsenal zaterdag aan een zege op Norwich City geholpen. Hij maakte de enige treffer van zijn ploeg in het thuisduel met de degradatiekandidaat (1-0).

Arsenal klom door de overwinning naar de derde plaats. Manchester City komt zondag alleen in punten gelijk als de uitwedstrijd tegen Southampton wordt gewonnen. De derde plaats van de Premier Legaue geeft rechtstreeks toegang tot de Champions League. De nummer vier belandt in de voorronden van de nieuwe editie van van de koningsklasse voor Europese clubteams.

Een deel van de supporters van Arsenal protesteerde tijdens het duel tegen het aanblijven van trainer Arsène Wenger, die al twaalf jaar geen hoofdprijs met zijn ploeg heeft gewonnen. In de twaalfde minuut van de wedstrijd hielden ze bordjes omhoog met de tekst: time for change.

Norwich City staat voorlaatste op de ranglijst. Alleen het gedegradeerde Aston Villa heeft minder punten. Norwich City heeft een achterstand van twee punten op Newcastle United, dat door een zege op Crystal Palace (1-0) naar de 'veilige' zeventiende positie klom. Norwich City heeft echter een duel minder gespeeld dan Newcastle.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.