Assen gaat kijken of ACV trainingen kan hervatten met meer dan twee mensen op een heel veld

De gemeente Assen gaat bekijken of er toch niet met meer dan twee voetballers op een heel veld getraind mag gaan worden. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente.

Dat naar aanleiding van berichtgeving op deze website, waaruit woensdag bleek dat ACV-trainer Fred de Boer al enkele weken met slechts twee spelers van zijn team staat te trainen op het hoofdveld. In alle andere noordelijke gemeenten geldt, voor zover bij de redactie bekend, dat een voetbalveld van circa 100 bij 50 meter mag worden gebruikt voor een complete selectie, die dan uiteraard wel verdeeld in groepjes van twee getraind dient te worden, waarbij spelers en trainers onderling steeds anderhalve meter afstand houden.

Strenge Asser interpretatie van KNVB-protocol

De Boer hield zich al sinds de winterstop keurig aan de strenge Asser interpretatie van RIVM-regels en het daaruit gedestilleerde KNVB-protocol, dat de tweetalstraining voorschrijft. ,,We gaan gewoon netjes door, mijn spelers vinden het ook heerlijk om in elk geval met een bal bezig te zijn. Maar op deze manier, met twee man op een compleet veld, heb ik zo wel ongeveer vijf weken nodig voordat ik mijn complete selectie een keer heb getraind’’, zegt De Boer.

Assen lijkt zijn eigen interpretatie nu toch te heroverwegen. ,,We kijken er intern naar’’, zegt de woordvoerder. ,,We zullen de beslissing daarover zo snel mogelijk naar buiten brengen.’’

ACV is enige club die nog traint

ACV lijkt vooralsnog de enige voetbalclub te zijn die nog traint in de gemeente en daarmee ook de enige die met die strenge gemeentelijke interpretatie van de regels te maken heeft. De voorzitters van Asser Boys, FC Assen, Achilles 1894 en LTC geven aan dat er op hun velden niet meer getraind wordt. ,,Daarom hebben wij er ook niet naar gekeken’, zegt Peter de Jong.

 ,,Ergens komt deze strenge regel mij bekend voor, en natuurlijk is ook bij ons duidelijk dat er in tweetallen moet worden getraind, maar wij trainen al een tijdje niet meer.’’ Zijn collega’s Marco ter Harmsel (LTC), Richard Weitering (FC Assen) en Jan Puper (Asser Boys) zeggen in andere bewoordingen hetzelfde als De Jonge.

In de video  is  De Boer te zien tijdens zo’n veredelde privétraining, hier met middenvelder Jarno Deuring. 
 Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Video
Coronavirus
menu