Atalanta mede dankzij 2 treffers Hateboer royaal langs Valencia

Atalanta mede dankzij 2 treffers Hateboer royaal langs Valencia ANP

Atalanta heeft mede dankzij een trefzekere Hans Hateboer een stevige optie genomen op een plaats in de kwartfinales van de Champions League. De Italiaanse club, die debuteert in de Europese topklasse, nam in Milaan ruim afstand van Valencia: 4-1. Middenvelder Hateboer zorgde voor 1-0 en 4-0. Over drie weken is de return in Spanje.

De succesvolle Hateboer speelde de gehele wedstrijd. Ploeggenoot Marten de Roon maakte eveneens de negentig minuten vol.

Valencia speelde zonder de geblesseerde Rodrigo, de man die op 10 december Ajax met zijn doelpunt in Amsterdam uitschakelde (0-1). Doelman Jasper Cillessen, hersteld van een blessure, bleef op de bank bij de bezoekers uit Spanje.

Goals

In het openingsoffensief van Atalanta miste Mario Pasalic de eerste kans. Doelman Jaume Domenech keerde het schot bekwaam. Acht minuten later was het wel raak. Hateboer reageerde attent op een scherpe voorzet van Alejandro Gómez en tikte de bal van dichtbij binnen, 1-0.

Na de zwakke start herstelde Valencia zich goed. Ferrán Torres was na een half uur dicht bij de gelijkmaker. Hij schoot hard op de buitenkant van de paal. In de slotfase van de eerste helft was het toch weer Atalanta dat zich roerde. De Roon knalde nog over de lat, maar Josip Ilicic had in de 42e minuut wel succes met een diagonale uithaal (2-0).

Na de pauze zorgde Remo Freuler in de 57e minuut voor 3-0. De Zwitser schoot fraai raak in de verre hoek. Vijf minuten later rondde Hateboer een rush over rechts doeltreffend af: 4-0. Dankzij een doelpunt van invaller Denis Tsjerysjev mag Valencia nog een kleine beetje hoop koesteren voor de thuiswedstrijd.

menu