Atlético Nacional heet Michael Chacón welkom: middenvelder van FC Emmen keert definitief terug naar Colombia

FC Emmen speler Michael Chacon gaat naar Colombiaanse recordkampioen. Foto: Jan Kanning

De transfer van FC Emmen-middenvelder Michael Chacón naar Atlético Nacional is rond. De Colombiaanse topclub verwelkomt Chacón zaterdagavond met een video op Twitter.

Over de hoogte van de afkoopsom wil de FC Emmen vooralsnog geen uitspraak doen. Het contract van de 26-jarige middenvelder liep tot eind juni, waarna hij gratis de deur uit had kunnen lopen. Door hem in deze transferperiode te verkopen, houdt de Drentse club er nog wat aan over. Naar alle waarschijnlijkheid betreft dit een bedrag van omme nabij de ton à twee ton. Dat zal deze maand geïnvesteerd worden op de transfermarkt.

Een wens in vervulling

Chacón ziet met de transfer een wens in vervulling gaan. Hij kwam ter wereld in Palmira, maar verruilde het Colombiaanse stadje nabij Cali op zijn zesde voor een nieuw bestaan in Emmen omdat zijn moeder een Nederlandse man had leren kennen. De vader van Chacón bleef achter in Colombia, net als een groot deel van zijn familie. De middenvelder heeft nooit onder stoelen of banken geschoven ooit eens terug te willen keren naar zijn geboorteland.

Sportief pijnlijk, moreel niet

„Sportief gezien is het voor ons een pijnlijke transfer,” vertelt voorzitter Ronald Lubbers. “Er was geen enkele intentie om Michael naar een andere club te transfereren, totdat enkele wekengeleden een topclub uit zijn geboorteland zich meldde. Een trein die misschien maar één keer voorbijkomt in je carrière. Als club hebben we daarom besloten om het morele aspect zwaarder te laten weten dan het zakelijke aspect. We wensen Michael heel veel succes bij deze geweldige uitdaging.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen