Atlete Felix klaar voor Rio 2016

Allyson Felix, een voorname concurrente van Dafne Schippers voor Rio 2016, lijkt in fysiek opzicht weer helemaal de oude. De dertigjarige atlete won zondag in grootste stijl de 400 meter tijdens de Amerikaanse trials in Eugene en verdiende daarmee een olympisch startbewijs op dit nummer. De olympisch kampioene op de 200 meter eindigde in een tijd van 49,68. Niemand was dit seizoen nog beter op deze afstand bij de vrouwen.

Felix liep in april een enkelblessure op tijdens een krachttraining. Daardoor diende ze het begin van haar buitenseizoen uit te stellen. Een duel met Schippers, wereldkampioene op de 200 meter, begin mei in Doha op de 100 meter moest Felix afzeggen.

Inmiddels is de Amerikaanse atlete weer helemaal fit. ,,Twee maanden geleden kon ik nog niet eens een wandeling maken'', liet Felix na haar winnende race opgelucht weten. ,,Ik weet niet hoe we het hebben gedaan, maar we hebben een weg gevonden naar een snel herstel.''

Kwalificatie

Haar trainer-coach Bob Kersee reageerde eveneens opgetogen. ,,Dit was één van de beste races ooit van Allyson'', sprak hij lovend. Felix wil zich komende vrijdag in Eugene ook op de 200 meter kwalificeren voor Rio 2016. De Amerikaanse routinier aast op een olympische gouden dubbel (200 en 400 meter). Ze begint in Brazilië aan haar vierde optreden tijdens de Zomerspelen.

Bij de mannen liet de 34-jarige Justin Gatlin zich gelden met een winnende tijd van 9,80 seconden, de snelste tijd tot dusver in dit seizoen. De twintigjarige Trayvon Bromell kwalificeerde zich als tweede voor Rio 2016 met 9,84 en ook Marvin Bracy (9,98) pakte een olympisch startbewijs. De veteranen Mike Rodgers en Tyson Gay grepen mis.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.