Automobilist: BMC-renners waren agressief

De automobilist die ervan wordt beschuldigd de wielrenners Philippe Gilbert en Loïc Vliegen te hebben aangevallen, heeft zelf een klacht ingediend tegen de BMC-coureurs. Hij zegt dat Gilbert en Vliegen zich agressief hebben gedragen en ontkent dronken te zijn geweest.

De man uit Stoumont stelt vrijdag drie wielrenners tegen te zijn gekomen die naast elkaar fietsten. Toen hij ze eindelijk kon passeren, claxonneerde hij ,,om hen aan te manen achter elkaar te gaan rijden''. De wielrenners zouden hem daarop hebben uitgescholden. Toen hij vertraagde om het gesprek aan te gaan, zou de jongste renner geprobeerd hebben hem te slaan. In Theux kwamen de automobilist en de wielrenners elkaar weer tegen en ontstond een handgemeen. ,,Ze hebben ons geslagen en gebruikten een spray'', beweert de automobilist, die iemand bij zich had.

De lezing van Gilbert en Vliegen was dat ze tijdens een trainingsrit agressief waren bejegend door twee dronken mannen. Gilbert liep bij het handgemeen drie breukjes op in zijn linkermiddelvinger.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.