BAL een gemakkelijke horde voor Donar in laatste thuiswedstrijd voor de start van de play-offs

In de laatste thuiswedstrijd voor de start van de play-offs waren de basketballers van Donar zoals verwacht een flinke maat te groot voor het piepjonge opleidingsteam van Basketball Academie Limburg (BAL) uit Weert.

Het werd 84-71 voor de Groningers. Tot in het vierde kwart mochten de Limburgers hopen op een draaglijk verschil. BAL, dat voor de reis naar het Noorden al wist dat het dit seizoen als hekkensluiter zou eindigen in de eredivisie en in Martiniplaza zijn laatste wedstrijd van het seizoen speelde, hield met de haven in zicht de schade beperkt tot acht punten (71-63).

Speeltijd voor jeugd

Helaas voor de zuiderlingen kreeg Brandyn Curry het toen nog even op de heupen aan de zijde van de thuisclub. Daardoor stond er na vier kwarten alsnog een verschil van dertien punten op het scorebord.De Limburgers nam slechts een handjevol basisspelers mee in de bus en liet vooral spelers uit het u24-team spelen.

loading

Ook coach Erik Braal gaf de jeugd veel speeltijd. Zo kwam de 16-jarige Rienk Mast weer flink aan zijn trekken. Het supertalent van Donar liet met een totaal van 15 punten en 5 rebounds weer van zich spreken.

De 3150 toeschouwers die op het niemendalletje in de Groningse basketbaltempel afkwamen zagen Jason Dourisseau topscorer worden met 20 punten. Donar speelt zaterdag nog een competitiewedstrijd uit bij Den Bosch, waarna op 8 mei de play-offs om het landskampioenschap beginnen voor de Groningers.

loading

menu