BBC: Mourinho volgt Van Gaal op

De BBC twijfelt niet meer. De Britse omroep maakte zaterdag kort na de FA Cup op Wembley bekend dat trainer Louis van Gaal bij Manchester United deze zomer moet plaatsmaken voor José Mourinho. De BBC voert in de eerste berichtgeving nog geen concrete bron op voor het 'nieuws', dat al maandenlang in de Britse media rond gaat.

Manchester United veroverde zaterdag met een zwaarbevochten zege op Crystal Palace (2-1) de FA Cup. Voor Van Gaal was het zijn eerste hoofdprijs in twee moeizame jaren op Old Trafford. Hij heeft contractueel nog één jaar te gaan bij de Mancunians.

Volgens de BBC heeft Manchester United in een eerder stadium al een principeakkoord met Mourinho bereikt. De Engelse grootmacht wil echter wachten met de mededeling tot na de Engelse bekerfinale. De Portugees zou volgens de BBC komende week worden gepresenteerd op Old Trafford.

Toekomstplannen

Mourinho werd in december door Chelsea ontslagen. Daarna sprak de markante coach zich nooit duidelijk uit over zijn toekomstplannen. Hij fungeerde eerder als trainer van onder meer FC Porto, Internazionale en Real Madrid.

Van Gaal, die sinds zijn aantreden circa 300 miljoen euro uitgaf aan nieuwe spelers, eindigde dit seizoen teleurstellend als vijfde in de Premier League. ,,We hebben het hele jaar pech gehad, onder meer door veel blessures'', liet hij zaterdag na de triomf op Wembley weten. ,,Over het nieuwe seizoen hebben we het nog niet gehad. Dat gaat nu gebeuren.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.