BMX'er Van der Biezen stopt na missen Rio

Raymon van der Biezen stopt als professioneel fietscrosser. De Brabantse BMX'er miste mede vanwege een polsbreuk een plek in de Nederlandse equipe voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De 29-jarige Van der Biezen, die in 2008 (Peking) en 2012 (Londen) wel van de partij was op de Spelen, zet daarom een punt achter zijn carrière.

,,Ik leefde steeds vier jaar naar de Olympische Spelen toe en die droom is nu weggevallen'', zei Van der Biezen vrijdag tegen Omroep Brabant. ,,Ik heb mijn doel niet bereikt. Er moet toch brood op de plank komen, dus ik moet langzaam gaan denken aan een maatschappelijke carrière.''

De BMX'er greep vier jaar geleden in Londen net naast de medailles. Van der Biezen werd vierde, nadat hij in 2008 de olympische finale had gemist. De Brabander stond dit jaar lang aan de kant met een gebroken pols. Eind mei strandde hij op het WK in Colombia al in de kwartfinales, waardoor Van der Biezen zijn derde Spelen uit zijn hoofd moest zetten. Niek Kimmann, Jelle van Gorkom en Twan van Gendt gaan wel naar Rio.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.