Bale en Vardy in race voor Britse sportprijs

De voetballers Gareth Bale en Jamie Vardy maken kans om te worden gekozen tot Britse sportpersoonlijkheid van het jaar. Bale en Vardy staan op de lijst van zestien kandidaten die de organiserende BBC presenteerde. Tennisser Andy Murray, de winnaar van vorig jaar, geldt opnieuw als favoriet om de prestigieuze prijs te krijgen.

De Schotse tennisser prolongeerde in Rio de Janeiro zijn olympische titel, nadat hij een paar weken eerder al Wimbledon had gewonnen. Murray schreef in de laatste weken van het seizoen vijf toernooien achter elkaar op zijn naam, waaronder de ATP World Tour Finals. Hij sloot het jaar af als nummer één van de wereld.

Bale won met Real Madrid de Champions League en leidde Wales naar de halve finales van het EK. Vardy bezorgde Leicester City met zijn doelpunten tot ieders verrassing de titel in de Premier League. Tot de genomineerden behoren verder olympisch kampioenen als Nick Skelton, Mo Farah, Jason Kenny en Adam Peaty. Het publiek kiest op 18 december tijdens een show in Birmingham de winnaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.