Balende Slagter is ook een beetje opgelucht

Basketballer Arvin Slagter (30) moet door een knieblessure nog even geduld betrachten voor zijn rentree bij Donar. Maar het had erger gekund.

Want hoewel Slagter in het Amsterdamse AMC hoorde dat hij door het opgelopen binnenbandletsel tussen de vier en zes weken is uitgeschakeld, spookte er ook een langere afwezigheid door zijn hoofd. ,,Je kunt tenslotte niet in je knie kijken”, zei Slagter.

De international gleed zaterdag in het EK-kwalificatieduel met en in Oostenrijk (61-75 winst) uit toen hij zich wilde afzetten. Vervolgens draaide zijn rechterknie naar binnen. ,,Het was in het AMC fijn om het minst vervelende nieuws te horen. Bij een knieblessure vrees je toch al snel voor kruisband- of meniscusletsel. Dan is dit nog het beste scenario.”

Donar mist Slagter in de duels met het Estse Tartu Rock in de Champions League. Ook de Supercup-wedstrijd tegen Den Bosch van 1 oktober komt hoogstwaarschijnlijk te vroeg. ,,Ik heb die wedstrijden nog niet helemaal opgegeven, maar het is inderdaad niet realistisch dat ik meespeel. Ik heb wel goede hoop dat het team de voorrondes doorkomt. Daar zal ik de jongens ook zeker bij steunen.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.