Barcelona grijpt terug op verticale banen

FC Barcelona speelt volgend seizoen weer in shirts met verticale banen. De Catalaanse topclub brak vorig jaar met zijn traditie, door voor het eerst de blauwe en rode banen horizontaal over het tenue te laten lopen. Die breuk met het verleden leidde tot veel negatieve reacties van de fans.

Barcelona en kledingsponsor Nike bleken daar gevoelig voor, want de Spaanse kampioen presenteerde maandag het nieuwe shirt voor volgend seizoen waarop de banen weer verticaal lopen. De rode en blauwe banen bestaan zelf ook weer uit lichte en donkere strepen, een verwijzing naar het tenue van 25 jaar geleden. De ontwerpers hebben zich namelijk laten inspireren door het shirt dat het 'Dream Team' van Johan Cruijff droeg in het historische seizoen 1991-1992. De ploeg van Cruijff won toen voor het eerst in de clubhistorie de Europa Cup 1.

Overigens speelde Barça tijdens de Europese finale tegen Sampdoria in het oranje. Ronald Koeman bezorgde het elftal van de onlangs overleden Cruijff in de verlenging de winst (1-0).

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.