Barcelona sluit miljardendeal met Nike

De leden van FC Barcelona zijn zaterdag met overweldigende meerderheid akkoord gegaan met een miljardendeal. Van 2018 tot en met 2026 krijgt de Catalaanse voetbalclub ieder jaar 150 miljoen euro voor kledingsponsor Nike, waardoor de overeenkomst een totale waarde van 1,35 miljard euro heeft. Tien 'socios' stemden tegen de recorddeal die al in mei werd gesloten, 584 leden vonden het wel een uitstekende afspraak.

Barcelona voetbalt al sinds 1998 in kleding van Nike. In die periode wonnen de Catalanen onder meer vier keer de Champions League. Shirtjes van Lionel Messi, Neymar, Luis Suárez en de andere sterren van Barcelona vinden ieder jaar gretig aftrek bij miljoenen fans.

De leden van Barcelona gingen ook akkoord met de verlenging van het sponsorcontract met Emirates. De Arabische luchtvaartmaatschappij betaalt jaarlijks 33,5 miljoen euro om op het iconische shirt te mogen staan. Heel wat socios stemden tegen de deal, maar het 'si-kamp' bleek groot genoeg om de overeenkomst te bekrachtigen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.