Barguil mikt weer op dagsucces in de bergen

De Fransman Warren Barguil mikt de komende Tour weer nadrukkelijk op succes in de bergen. De 26-jarige renner won vorig jaar twee bergetappes en stond op het podium in Parijs in de bolletjestrui. Toen reed hij in dienst van Sunweb, dit jaar is hij de kopman van de kleine Franse ploeg Fortuneo-Samsic. ,,Ik richt me niet op het algemeen klassement, maar mik op etappezeges in de bergen'', zei Barguil bij de teampresentatie.

Het betekent dat hij zich in de eerste week van de Tour, die zaterdag begint in de Vendée, gedeisd moet houden. ,,En ik moet de etappe over de kasseien goed zien door te komen. Die is dit jaar beduidend zwaarder dan die van 2015'', aldus Barguil, die dit jaar nog weinig heeft laten zien. De zesde plaats in het Franse kampioenschap op de weg is zijn beste resultaat.

Barguil, vorig jaar tiende in het algemeen klassement, hoopt dat landgenoot Romain Bardet zich nadrukkelijk gaat mengen in de strijd om de eindzege. ,,Ik verwacht ook veel van Rigoberto Uran en Vincenzo Nibali en denk dat Primoz Roglic iedereen gaat verrassen.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.