Basketballer Stephen Domingo hoopt op betere berichten in de VS

De schade aan de knie van Stephen Domingo valt wellicht toch nog mee. Dat hoopt de 22-jarige basketballer van Donar althans.

Komend weekend vliegt de Amerikaan terug naar de Verenigde Staten om daar zijn gewricht te laten onderwerpen aan een second opinion.

Vorige week ging de powerforward tijdens het Europe Cup-duel tegen Mons geblesseerd naar de kant. Het leek in eerste instantie niet heel ernstig, maar een eerste onderzoek wees uit dat zijn kruisband gescheurd was. Het is één van de meest ernstige sportblessures die een speler kan krijgen. Herstel vergt doorgaans meer dan negen maanden.

Opmerkelijk was evenwel dat Domingo nog wel kniebuigingen kon maken. Dat gaf de Donar-speler een sprankje hoop op een diagnose met meer perspectief. De second opinion wordt komende week uitgevoerd in Amerika, waar zijn moeder werkzaam is als cardioloog. Ze beschikt over de nodige contacten in de medische wereld. Met meer geavanceerde MRI-apparatuur hoopt Domingo een duidelijker beeld te krijgen van wat er met zijn knie aan de hand is.

Donar oriënteert zich intussen op de spelersmarkt, mocht het alsnog seizoenseinde betekenen voor Domingo. Of de club in dat geval een vervanger haalt, is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van spelers en het prijskaartje dat er aan hangt. Donar heeft in Europees verband tot 1 maart de tijd om een vervanger aan te stellen. Voor de Nederlandse competitie geldt een deadline van 24 maart. Voor die datum moet een nieuwe speler een bindende wedstrijd hebben gespeeld voor Donar. Daarna is het niet meer mogelijk vers bloed toe te voegen. De regel is ingesteld om competitievervalsing richting de play-offs te voorkomen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.