Basketballers Donar maken in het derde kwart het verschil tegen Weert

Donte Thomas was in Weert een van de topscorers aan Donar-zijde. Foto: Jan Kanning

De basketballers van Donar hadden in Limburg twee kwarten nodig om op gang te komen, maar toen sloegen de mannen van coach Erik Braal ook hard toe. Het werd 53-76 tegen Basketbal Academie Weert (BAL).

Het zijn meestal van die wedstrijden waarbij de uitslag op voorhand al vaststaat, al waren de Groningers gewaarschuwd voor BAL. De Limburgers versloegen onlangs Den Bosch in de Maaspoort en zorgden in de eigen sporthal Boshoven ook al eens voor een stuntje. Niettemin stamde de laatste wedstrijd dat Donar zich liet verrassen in het Zuiden uit 2012. In die reeks van overwinningen die daarna volgde kwam donderdagavond geen verandering.

Weert begon wel moedig aan het duel en gaf goed partij aan de lijstaanvoerder van de eredivisie, die aanvankelijk het vizier niet op scherp had staan. Met name Matt Williams en Carrington Love misten nogal wat afstandsschoten in de openingsfase. Na een 12-4 voorsprong voor de thuisclub halverwege het eerste kwart was het aan een driepuntsschot van Vernon Taylor te danken dat het verschil aan het eind van de eerste periode slechts drie punten betrof: 17-14.

5-23 tussensprint

Ook in het tweede kwart wist de noordelijke basketbaltrots de jonge opleidingsploeg van Weert nauwelijks van zich af te schudden. Na een ruststand van 32-36 (opnieuw een driepunter van Donar bij het het scheiden van de markt, deze keer van Love) denderde Donar in de eerste tien minuten na rust dan eindelijk over Weert heen. Met een 5-23 tussensprint in het derde kwart was aan het eind van die periode het verschil met 37-59 gemaakt.

In het vierde kwart greep coach Braal nog eens naar een time out, omdat hij niet tevreden was over de manier waarop zijn mannen de klus dachten te klaren. Donar speelde opnieuw slordig met te veel turn overs en te weinig precisie in de afronding. Uiteindelijk bleef het verschil tussen de nummer één en de nummer zes van de competitie ruim boven de 20 punten. Topscorers aan Donar-zijde waren Donte Thomas en Carrington Love, elk met 15 punten, gevolgd door Vernon Taylor met 14 punten.

menu