De basketbalsters van Keijser Capital Martini Sparks staan stijf onderaan in de Women’s Basketball League. Concurrent Jolly Jumpers, dat tot nu toe één keer had gewonnen, bleek in Tubbergen te sterk voor de ploeg uit Haren: 64-51.

Het duel tussen de kelderploegen ging in de eerste helft gelijk op. Na de rust kwam de gasten uit Haren er in het derde kwart totaal niet aan te pas en scoorden slechts vier punten.

De thuisploeg liep meteen uit naar 10-4, maar Martini Sparks knokte zich uitstekend terug naar 19-18 aan het eind van het eerste kwart. In deel twee startten de gasten zeer matig, hetgeen een 32-20 tussenstand opleverde. Daarna zorgde Kim Jaasma met acht punten op rij dat er weer aansluiting kwam: 32-28.

Eenzijdig derde kwart

Na de 34-29 ruststand kwam Martini Sparks zeer slecht uit de kleedkamer. Het duurde ruim zes minuten voordat de eerste score voor de gasten viel te noteren. Jolly Jumpers sloot het eenzijdige derde kwart af bij 49-33.

In het laatste deel knokte Martini Sparks zich tegen het eind nog terug (na een 57-35 tussenstand) en maakte de nederlaag nog enigszins dragelijk: 64-51.

Topscorer van Martini Sparks was Kim Jaasma met 20 punten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Basketbal