Bauke Mollema tekent voor nog eens twee seizoenen bij Trek-Segafredo. Groninger profwielrenner tot en met 2022 onder de pannen

Bauke Mollema komt na een lange solo zegevierend over de eindstreep in de Ronde van Lombardije. Het is een van de grootste overwinningen van de Groninger in het shirt van Trek-Segafredo. Foto: "MARCO BERTORELLO"

Bauke Mollema heeft zijn contract bij zijn werkgever Trek-Segafredo met twee seizoenen verlengd. Daarmee is de 33-jarige profwielrenner uit Zuidhorn in ieder geval tot en met 2022 onder de pannen.

Mollema rijdt al sinds 2015 voor het Amerikaanse wielerteam dat uitkomt op het hoogste niveau. Vorig jaar verblijdde hij zijn broodheer met winst in de Ronde van Lombardije. Mollema boekte in totaal veertien overwinningen als prof, waarvan tien in het tricot van Trek-Segafredo.

,,Ik wilde graag verlengen bij Trek-Segafredo en gelukkig dacht de ploegleiding daar precies zo over’’, vertelt Mollema. ,,Ik voel heel veel vertrouwen bij het team en de sponsors. We hebben samen al een mooie geschiedenis geschreven de laatste jaren met veel waardevolle momenten. En nog steeds zit ik vol ambities, net als de ploeg. Ik weet zeker dat we een succesvolle periode tegemoet gaan als we eenmaal weer kunnen fietsen.’’

Vechten, vechten, vechten

Ook ploegbaas Luca Guercilena kan zijn geluk niet op dat hij Mollema nog langer aan zijn ploeg heeft weten te binden. ,,Hij levert al jaren op een zeer constant niveau solide resultaten. Wij denken dat Baukes stijl enorm bijdraagt aan de teamspirit, die is samen te vatten als vechten, vechten, vechten. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom wij graag met hem doorgaan. We willen met hem presteren en winnen en we zien hem als een rolmodel voor onze jongere rijders. Hij is een niet weg te denken onderdeel van ons vlaggenschip.

Mollema zal in het najaar als klassementsman de Tour de France rijden, samen met Richie Porte. Ook zal hij aan de start staan bij de klassiekers in de Ardennen en zal hij de Vuelta rijden, maar dan als rittenkaper op jacht naar een etappezege.

menu