Bayern boert goed

Bayern München heeft voor het 24e jaar op rij zwarte cijfers geschreven. En hoe. De Duitse voetbalkampioen boekte in de vorige voetbaljaargang een vette nettowinst van 33 miljoen euro en een recordomzet van 626,8 miljoen euro. ,,We kunnen terugkijken op een enorm succesvol jaar, zowel sportief als financieel'', aldus plaatsvervangend voorzitter Jan-Christian Dreesen.

De omzet ligt 100 miljoen euro hoger dan het boekjaar daarvoor en de winst met ongeveer 10 miljoen euro. Het is het derde jaar op rij dat Bayern een omzet maakt die boven het half miljard ligt. In een persbericht spreekt de club, waar Arjen Robben een van de sterspelers is, van het beste resultaat in de 116-jarige geschiedenis.

Naast inkomsten zijn er uiteraard ook uitgaven. De grootste kostenpost bij Bayern vormen de salarissen, namelijk 260,3 miljoen euro. Al met al is de financiële positie zeer solide en Dreesen kon ook de aandeelhouders van de club tevreden stellen. Een recorddividend van 12 miljoen euro zal worden uitgekeerd.

De fraaie resultaten worden vrijdagavond voorgelegd aan de leden van de Beierse club in de jaarvergadering. Dan wordt ook de nieuwe voorzitter gekozen, Uli Hoeness is de enige kandidaat. Hoeness was voorzitter van de club toen hij in 2014 de gevangenis in moest wegens belastingontduiking. Hij kwam begin dit jaar vervroegd vrij.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.