Bayern-fans huldigen Robben en Miedema

MUNCHEN Vele duizenden FC Bayern München-fans juichen zondagmiddag hun kampioenen toe. Arjen Robben uit Bedum en Vivianne Miedema uit Hoogeveen kijken vanaf het balkon van het raadhuis trots en tevreden toe.

De massa Bayern-supporters staat op de Marienplatz in het centrum van München al een paar uur in het niet al te warme weer op hun helden te wachten. Als elektronisch versterkt de mededeling doorkomt dat de bus met de landskampioenen bij de mannen én vrouwen nu toch echt in aantocht, stijgt de stemming bij het immens aantal supporters tot het kookpunt. De talloze rode vlaggen gaan driftig zwaaiend de lucht in, wanneer de speelsters en spelers kort daarop paarsgewijs op het balkon van het Nieuwe Raadhuis verschijnen.

Over welke mannelijke Bayern-speler met welke vrouwelijke collega het balkon mag opwandelen is duidelijk nagedacht. Natuurlijk komen Groninger Arjen Robben en Drentse Vivianne Miedema als Nederlands paar in Beierse dienst hand in hand in het zicht van de scanderende supporters. Ook zij lopen, net als alle andere spelers en speelsters, trainersstaf en bestuurders van de club in klederdracht. Robben heeft boven zijn lederhosen een donker jasje aan en Miedema draagt een rood jurkje met witte bloes. Op het Oktoberfest zouden ze geenszins uit de toon vallen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.