Be Quick gelauwerd voor beste jeugdopleiding

Be Quick 1887 uit Groningen heeft in het stadion van PEC Zwolle de Rinus Michels Award gewonnen voor beste jeugdopleiding van een amateurclub.

Be Quick-hoofdtrainer Mischa Visser was genomineerd voor beste amateurvoetbaltrainer, maar greep naast een prijs.

Be Quick was samen met Hercules uit Utrecht en Quick Boys uit Katwijk genomineerd voor de prijs voor beste jeugdopleiding. De Groningse club ging met de prijs aan de haal. ,,Het is meer dan terecht dat Be Quick deze prijs heeft gewonnen'', jubelde Mischa Visser.

,,Ik zag een paar mooie statistieken voorbijkomen. Bij ons stroomt liefst 68 procent van de jeugd door naar het eerste elftal. Dat is landelijk het hoogste percentage. In de afgelopen drie seizoenen hebben twintig spelers uit onze jeugd hun debuut gemaakt in het eerste. Dit seizoen heb ik op vijftien jongens een beroep gedaan die bij Be Quick in de jeugd speelden. Dat is heel bijzonder.’’

Beste hoofdtrainer van een amateurclub

Zelf greep Visser naast een award voor beste hoofdtrainer van een amateurclub. ,,Voor mij voelde het als een prijs dat ik genomineerd was. Het is sowieso heel bijzonder dat wij als amateurclub twee nominaties hadden.’’

De prijs ging uiteindelijk naar Wilfred van Leeuwen van VVSB. ,,Dat lijkt me ook niet meer dan terecht. Hij heeft met VVSB de halve finale van de KNVB beker bereikt en doet het ook goed in de competitie’’, zei Visser, die zich een groot ‘verliezer’ toonde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.