Belangrijk weekeinde voor volleyballers Lycurgus

De volleyballers van Abiant Lycurgus kunnen dit weekeinde belangrijke stappen zetten in de strijd om de nationale titel.

De landskampioen uit Groningen moet zaterdag dan wel afrekenen met het verrassend sterke Sliedrecht Sport en zondag met Achterhoek Orion, de nummer vier in de stand. Met Sliedrecht komt de nummer één van de eredivisie op bezoek. De Zuid-Hollanders namen deze week de koppositie van Lycurgus over door met 3-1 te winnen van Zaanstad.

Sliedrecht is de enige ploeg in de eredivisie die dit seizoen van de Groningers won. Uit werd een niet al te best spelend Lycurgus door de Zuid-Hollandse stuntploeg met 3-0 afgeserveerd. Sliedrecht promoveerde dit seizoen naar de eredivisie en is vooral in eigen huis onverslaanbaar. De topper wordt zaterdagavond vanaf acht uur gespeeld in het Alfa-college Sportcentrum.

Topwedstrijd

Daar is zondag in de andere topwedstrijd dit weekeinde vanaf 15.30 uur Achterhoek Orion de tegenstander. Lycurgus won afgelopen zaterdag al zonder veel problemen in de kwartfinale van de nationale beker met 3-0 van het team uit Doetinchem. Alleen de laatste set was tot het eind spannend. Ook in de competitie wonnen de Groningers met dezelfde cijfers het uitduel.

Orion, dat vorig seizoen nog in de ‘best of five’ met Lycurgus om de titel streed en daarbij aan het kortste eind trok, heeft dit seizoen wat aan kracht verloren, maar blijft een sterk team. Coach Arjan Taaij kijkt uit naar de twee topduels: ,,Het is voor mij één van de leukste weekenden van de afgelopen zes jaar. Twee toppers in een weekend. Ik ben zeer benieuwd hoe wij dat als ploeg gaan verteren. Sliedrecht is een nieuwe ploeg in de eredivisie die het heel goed doet.’’

Eerste plek

Op dit moment heeft Lycurgus twee wedstrijden minder gespeeld dan Sliedrecht. Het duel met Orion is een inhaalwedstrijd, omdat er eerder door Europese verplichtingen niet gespeeld kon worden. Als de Groningers met 3-0 of 3-1 van Sliedrecht winnen, heroveren ze de eerste plek op de ranglijst. Met een forse winst op Orion komt die zelfs met vier punten voorsprong in handen van Lycurgus.

De eerste plek in de reguliere competitie is belangrijk voor het spelen van de kampioenspoule om de titel. ,,Als eerste nemen we vijf punten mee naar de kampioenspoule’’, zegt Taaij. ,,En hoe meer punten we naar die wedstrijden meenemen, hoe beter.’’

Auke van de Kamp

Lycurgus kan weer beschikken over de passer-lopers Auke van de Kamp en Chris Voth, terwijl Erik van der Schaaf daardoor op de door hem gewenste positie als libero kan spelen. Van de Kamp: ,,Dit weekeinde vormt een goede test voor ons; om te laten zien dat we onder meer wat felheid betreft een stap hebben gezet. Als we twee keer drie punten pakken, zijn we op de goeie weg. Orion heeft ten opzichte van vorig jaar wat aan kwaliteit ingeleverd en Sliedrecht is goed op elkaar ingepeeld. Er zit veel energie in dat team; een prima ploeg. Dat gaat sowieso een leuke wedstrijd worden. We worden dit weekeinde echt uitgedaagd.’’

Voor beide duels is voor 10 euro (volwassenen) of 6 euro (kinderen) een combiticket te koop.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.