Belangrijke zege De Graafschap op FC Utrecht

Degradatiekandidaat De Graafschap heeft woensdag met 2-0 gewonnen van FC Utrecht en daarmee optimaal geprofiteerd van een slechte generale van de Utrechters, die al volop bezig zijn met de bekerfinale van zondag tegen Feyenoord.

Spits Vincent Vermeij scoorde zowel voor als na de rust voor de 'superboeren’. Door zijn treffers zette De Graafschap een belangrijke stap om rechtstreekse degradatie uit de eredivisie te voorkomen.

Vooraf verkondigde trainer Erik ten Hag dat FC Utrecht op volle oorlogssterkte zou beginnen tegen De Graafschap. De praktijk was iets anders. Mark van der Maarel en Bart Ramselaar kregen rust. Ruben Ligeon en Patrick Joosten waren hun vervangers. Ook doelman Robbin Ruiter en Yassin Ayoub ontbraken. Beiden zijn geblesseerd.

FC Utrecht begon slap aan de wedstrijd. De Graafschap opende agressiever. Binnen enkele minuten leverde dat een kans op voor Vincent Vermeij. Na dat stroeve begin kwam FC Utrecht wat beter op stoom. Rico Strieder strandde op doelman Hidde Jurjus. De Graafschap bleef eveneens gevaarlijk. Vermeij verprutste zijn tweede mogelijkheid de score te openen. Aan de andere kant verzuimde ook spits Sébastien Haller dat. In de slotfase van de eerste helft kwam De Graafschap verdiend op voorsprong. Driemaal was scheepsrecht voor Vermeij. Op aangeven van Ted van de Pavert tikte hij ongedekt de 0-1 achter doelman Filip Bednarek.

Ten Hag bracht na rust alsnog Ramselaar in. Dat bracht meteen creativiteit in het Utrechtse spel. En kansen, maar doelman Jurjus hield, met hulp van zijn verdedigers, De Graafschap op de been. Na een kwartier verdubbelde opnieuw Vermeij verrassend de marge. Hij profiteerde van wanorde in de defensie van FC Utrecht.

In de slotfase probeerde FC Utrecht van alles om de aansluitingstreffer op het scorebord te krijgen. Tevergeefs: ondanks enkele goede mogelijkheden, trok De Graafschap de drie belangrijke punten verdiend over de eindstreep.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.