Belgen kiezen De Bruyne als sportman van 2015

De Belgische sporters hebben Kevin De Bruyne gekozen als sportman van het jaar. De spelmaker van Manchester City, die vorig seizoen succesvol was bij VfL Wolfsburg, volgt een andere voetballer op. Doelman Thibaut Courtois werd vorig jaar gekozen tot beste sportman in België. De Bruyne (24) kreeg zaterdag op het gala in Brussel de voorkeur boven atleet Philip Milanov en wielrenner Greg Van Avermaet.

Bij de vrouwen ging de onderscheiding naar boksster Delfine Persoon. De wereldkampioene was niet aanwezig om haar prijs op te halen, uit onvrede over de uitslag van vorig jaar. Toen ging Persoon naar het sportgala in de verwachting dat ze zou worden gekozen tot sportvrouw van het jaar, maar atlete Nafi Thiam kreeg de voorkeur.

Hein Vanhaezebrouck, de trainer die AA Gent kampioen maakte en zijn ploeg naar de achtste finales van de Champions League leidde, werd gekozen tot coach van het jaar. De tennissers van het Daviscupteam mogen zich de sportploeg van 2015 noemen. De mannen bereikten de finale van de Daviscup, waarin Groot-Brittannië te sterk was. Wielrenner Tiesj Benoot kreeg een prijs als talent van het jaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.