België treurt om beslissing UEFA

De Belgische voetbalbond baalt dat de UEFA Brussel heeft geschrapt als speelstad voor het EK van 2020. De Europese voetbalbond wilde niet langer in onzekerheid blijven over de vraag of de hoofdstad van België wel een nieuw stadion krijgt.

,,Dit is een ontgoocheling met verschillende negatieve gevolgen", verklaarde voorzitter Grard Linard van de Belgische voetbalbond. ,,We bleven erin geloven dat we het EK in 2020 konden mee organiseren, maar ondanks onze inspanningen is het niet gelukt. We kunnen nu enkel deze beslissing van de UEFA aanvaarden, ook al heeft die verschillende negatieve gevolgen.''

Brussel loopt niet alleen veel inkomsten mis. Ook speelt de nationale voetbalploeg van België op het EK van 2020 niet voor eigen publiek. ,,We lijden als bond, ook al liggen de problemen rond de bouw van het stadion niet bij ons, gezichtsverlies'', beseft Linard. ,,Ook voor het imago van België en Brussel is dit geen goed nieuws, en ons land zal aanzienlijke inkomsten mislopen. Voor onze fans is het eveneens balen, want zij zullen nu moeten reizen tijdens het het toernooi."

Wembley neemt de achtste finale en drie groepswedstrijden van Brussel over. De voetbaltempel van Londen was al zeker van twee halve finales en de eindstrijd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.