Benauwde zege PSV op Willem II

PSV had zaterdagavond een rode kaart nodig om de weg te vinden naar de winst op Willem II (2-0). De Eindhovenaren ploeterden meer dan een uur tegen de buren uit Tilburg. Pas nadat Santiago Arias met twee keer geel door scheidstrechter Bas Nijhuis van het veld was gestuurd, kwam PSV los. De trefzekere nieuweling Marco van Ginkel bezorgde het publiek in Eindhoven de bevrijdende treffer, waarna Luuk de Jong de wedstrijd besliste uit een strafschop.

PSV kwam wel goed uit de startblokken en was heer en meester in de openingsfase. Het publiek stond al na zeven minuten op de banken toen De Jong een vrije trap van Davy Pröpper inkopte, maar het doelpunt werd terecht afgefloten wegens buitenspel. Tien minuten later was PSV opnieuw dicht bij een treffer, maar Van Ginkel schoot een open kans op de lat.

Snel werd duidelijk dat PSV zonder Andrés Guardado (geblesseerd) en Jeffrey Bruma (geschorst) spelers miste voor de opbouw. Langzaam kreeg Willem II meer grip de wedstrijd. De Tilburgers werden een paar keer gevaarlijk, vooral via de snelle Terell Ondaan die het PSV'er Arias bijzonder moeilijk maakte. Doelman Jeroen Zoet hield de thuisclub op de been na een snelle aanval van Willem II, die via de voet van PSV'er Nicolas Isimat in het eigen doel dreigde te eindigen.

Catacomben

PSV kwam vol overtuiging terug uit de kleedkamer, maar zag de zorgen al snel groeien. Nijhuis kon niet anders dan de tweede gele kaart trekken voor Arias nadat de Colombiaan weer in de fout was gegaan. Arias reageerde zijn woede in de catacomben af op een stevige ruit, met een flinke ster als gevolg.

Met tien tegen elf veranderden de verhoudingen onverwacht. Met wat extra inzet werd PSV gevaarlijker. Luciano Narsingh bleef zijn kansen missen, maar Van Ginkel beloonde het team wel. Spits De Jong, die vorige week nog benadrukte dat hij ook van een assist blij kan worden, kopte een hoekschop voor de voeten van de trefzekere nieuweling die raak schoot.

Elf meter

De Jong mocht daarna zelf de wedstrijd beslissen vanaf elf meter, na een overtreding van Dries Wuytens op hem in in het strafschopgebied: 2-0.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.