Bendsneyder: beste kwalificatie in Moto3

Bo Bendsneyder zette zaterdag zijn beste kwalificatie ooit in de Moto3 in de boeken. De Rotterdammer mag zondag tijdens de 86ste TT van Assen vanaf de zevende positie van start.

Tijdens de laatste vrije training zaterdagochtend moest Bendsneyder nog genoegen nemen met de zestiende tijd. De enige Nederlandse vertegenwoordiger in het wereldkampioenschap deed het een paar uur later tijdens de kwalificatie aanmerkelijk beter. In zijn tiende van de achttien rondjes die hij aflegde zette hij de zevende tijd op de klok. Aangezien het tegen het eind van de kwalificatie van de Moto3 enigszins begon te sputteren, ging de concurrentie er niet meer overheen.

Livio Loi van het Drentse RW Racing, die zaterdag tijdens de ochtendsessie nog een klein schuivertje maakte, moest genoegen nemen met een teleurstellende negentiende plaats. Tijdens de tweede vrije training op vrijdag wist hij nog de op drie na snelste tijd van het hele veld te realiseren, maar daar kwam de Belg tijdens de kwalificatiesessie bij lange niet meer aan.

Enea Bastianini vertrekt zondag van pole position in de Moto3.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.