Bendsneyder negende in Moto3

Bo Bendsneyder heeft zondag bij de TT van Assen zijn doel bereikt. De zeventienjarige Rotterdamse motorcoureur eindigde als negende in de race van de Moto3. Top 10 was wat hij beoogde. Hij verdiende zeven WK-punten.

Het is ook meteen zijn beste resultaat van dit jaar. De coureur van Red Bull KTM Ajo kon tot zondag de elfde plek als beste uitslag overleggen. Bendsneyder is bezig aan zijn eerste jaar in de Moto3.

Veel bezoekers van de TT misten de eerste race van de dag. Zijn stonden nog in de lange file op de A28 voor de afrit naar het TT Circuit.

Francesco Bagnaia

Bendsneyder reed een keurige race vanaf de zevende startplek. In de beginfase verloor de 'rookie' wat posities, maar hij wist zich de hele race in de voorste groep te handhaven en ook diverse crashes van andere coureurs te omzeilen. Het lukte hem alleen niet nog wat posities te winnen.

De Italiaan Francesco Bagnaia won de enerverende race in de lichte klasse, die pas in de laatste bochten werd beslist. Hij boekte de eerste grandprixzege in zijn carrière. Het was ook de eerste overwinning voor het Indiase motormerk Mahindra, waarop Bagnaia racet.

Fabio Di Giannantonio

Zijn landgenoot Andrea Migno finishte aanvankelijk als tweede, maar de wedstrijdjury zette hem meteen na afloop een positie terug omdat hij in de laatste chicane een verkeerde manoeuvre maakte. Fabio Di Giannantonio, eveneens uit Italië, schoof daardoor op naar de tweede plaats.

Kampioenschapsleider Brad Binder viel halfkoers weg uit de kopgroep na een stuurfout; de Zuid-Afrikaan reed als twaalfde langs de finishvlag. Hij behield desondanks de leiding in het WK.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.