Zijspancoureur Bennie Streuer uit Grolloo zal in het medisch centrum van Bayern München herstellen van zijn verwondingen, na een zware crash op het circuit van Oschersleben.

De 37-jarige Drentse snelheidsduivel dacht twee weken geleden zelf even dat zijn laatste uur geslagen had, toen tijdens de training in Duitsland zijn span ineens onbestuurbaar werd en hij met zijn Franse bakkenist Emmanuelle Clément op volle snelheid rechtstreeks op een muur afdenderde. De klap was enorm. Streuer werd over een afstand van tien tot vijftien meter van de motor afgeslingerd en moest met een helikopter worden afgevoerd naar een Duits ziekenhuis.

Waar Clément wonderwel ongedeerd bleef, raakte Streuer zwaargewond aan met name zijn ruggenwervels en bekken. In Maagdenburg werd hij meteen geopereerd aan zijn rug. Bij de ingreep werden de beschadigde ruggenwervels hersteld en gestabiliseerd. Dinsdagavond kwam Streuer weer thuis. Binnen twee weken krijgt hij een scan waarbij wordt bekeken hoe zijn verdere revalidatie moet worden opgepakt.

Behandeling in München

Wanneer alles volgens plan verloopt, krijgt de stuurman uit Grolloo, die in 2015 op hetzelfde circuit in Oschersleben wereldkampioen werd in navolging van zijn wereldberoemde vader Egbert, een behandeling in het medisch centrum van Bayern München. De Drent kan in het befaamde ziekenhuis terecht dankzij zijn Duitse sponsor Bonovo. Dat bedrijf onderhoudt goede contacten met de Duitse topclub.

Voordat het zover is, moet Streuer op voorschrift van de artsen eerst vooral rust houden. Zelf denkt hij slechts enkele maanden uit de roulatie te zijn en hoopt hij nog dit jaar weer op de motor te zitten. De zoektocht naar een nieuwe zijspanmotor is al opgestart. De oude is total-loss geraakt bij de crash.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport