Berden de Vries onderuit tijdens NK tijdrijden

Wielrenner Berden de Vries uit Gieterveen is woensdagavond tijdens het NK tijdrijden op Goeree-Overflakkee onderuit gegaan.

De 27-jarige renner van Team Roompot Oranje Peloton had bij een hele goeie dag misschien wel kans op een podiumplaats gehad, maar door de val vervloog die hoop. De val werd, volgens de ploeg van De Vries, waarschijnlijk veroorzaakt door een klapband, met een flinke schuiver als gevolg. De Drent staakte daarna vroegtijdig de strijd.

Martijn Keizer uit Muntendam moest op het laatste moment verstek laten gaan wegens een rugblessure. Zijn deelname zaterdag aan het NK op de weg komt niet in gevaar zoals het nu lijkt.

Wieger van der Wier uit Marum werd vierde bij de Elite-zonder- contract. De 41-jarige noordelijk kampioen tijdrijden kwam ruim een halve minuut tekort op het brons. Roy Eefting uit Grolloo werd zesde en Bert Smilda uit Groningen zevende.

Bij de jongere categorieën was er toch nog één noordelijke medaille weggelegd voor Bodi del Grosso uit Eelde. Hij werd op minder dan zeven seconden achterstand van de winnaar derde bij de nieuwelingen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.